REVIZIJE ČEŠLJAJU POSLOVANJE

Profesorima za sumnjive projekte 35 milijuna kn

Bionic
Reading

Novi Dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Tonći Lazibat angažirao je državnu i internu reviziju ne bi li se utvrdile nepravilnosti u 33 znanstvena projekta teška oko 35 milijuna kuna čiji su bili voditelji trojca profesora, bivši dekan Darko Tipurić, Ivo Družić i Ivan Lovrinović

Rezultati provjere projekata koji su redom od državnih tvrtki naručivani od 2004. do 2009. godine još čekaju, i laik bi imao hrpu pitanja nakon pogleda na popis projekata. Za početak u oči bode činjenica da su voditelji na većini projekata jedni te isti ljudi, njih desetak.

Utvrdili se da je nepravilnosti bilo Laznibat najavljuje izvanredni otkaz i kaznenu prijavu za sve one za koje se utvrdi da nisu radili po zakonu.

Navedeni trojac koji je na fakultetu već dobio nadimak 'nobelovci' jer su 'znanstvenim radom' zaradili iznos nagrade (milijun dolara) – međusobno je igrao fer igru pa su naručitelje projekata 'pošteno' raspodijelili.

Ivan Lovrinović specijalizirao se za ACI, Ministarstvo mora, dok je fokus Ive Družića bio Grad Zagreb i njegove tvrtke poput ZET-a. Tipurić je kao dekan 'uzeo' HEP i Podravku, piše Večernji list.