EPILOG U Slavonskom brodu

Profesorica sa sporne fotografije više neće moći biti razrednica, ravnatelj se ispričao

31.05.2022 u 16:09

Bionic
Reading

Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje, piše u priopćenju ravnatelja

Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu Luka Mladinović donio je odluku o sankcijama profesorici Nives Romanjek koja je na svom Facebook profilu objavila neprimjerenu fotografiju učenika završnog razreda te škole, javlja Večernji list.

Podsjetimo, maturanti su u učionici pozirali s podignutom desnom rukom i odjeveni u crne majice s natpisima "Za norijadu spremni", što podsjeća na nacistički pozdrav, a razrednica je bila s njima na fotografiji, u istoj odori i s osmijehom na licu.

U utorak poslijepodne ravnatelj Mladinović medijima je uputio službeno priopćenje u kojem se navodi: ''U svrhu rješavanja slučaja objave fotografije maturanata Industrijsko–obrtničke škole od 25. svibnja 2022. godine, na kojima su pojedini učenici u neprimjerenom pozdravu.

Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu.

Nastavnica od školske godine 2022./2023. više neće moći aplicirati na razredništvo niti jednog razrednog odjela u našoj školi.

Ovim putem upućujem medijima ispriku i žaljenje u svoje osobno ime i u ime Industrijsko–obrtničke škole koju kao ravnatelj zastupam na neprimjerenim verbalnim istupima pojedinih djelatnika naše škole isprovociranima uzbuđujućim i uvredljivim naslovom objavljenim na portalu SBplus', naveo je ravnatelj u priopćenju.