križevci

Profesor s krivotvorenom diplomom dao otkaz i priznao svoju pogrešku: Sad sam prepušten institucijama

16.05.2019 u 10:43

Bionic
Reading

Saša Đurđić, profesor koji je 16 godina radio u Srednjoj školi Ivana Seljanca u Križevcima s krivotvorenom diplomom, dao je otkaz i izjavio kako je svjestan svoje pogreške

'Sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao', rekao je Saša Đurđić za Podravski.hr.

Njegova supruga Milica Đurđić, kandidatkinja za europarlamentarne izbore, 11. na listi HDS-a, rekla je kako nije za to znala te je zanijekala da je njezin suprug otišao u Njemačku.

'Nisam to znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio', rekla je ona i dodala kako obitelj proživljava pravu dramu.

Đurić je lažirao diplomu zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a obavijest o lažnoj diplomi ravnateljica Srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković primila je u ponedjeljak 29. travnja poslijepodne u pismu s fakulteta te su pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, kako kaže, odmah idući dan.

'Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje kolege Đurđića, za što je rok dva dana', rekla je ravnateljica škole. No Saša Đurić sam je dao otkaz, pa škola nije trebala nastavljati proceduru.

'Kao ravnateljica nadzirem nastavu svih profesora i kolega ni po čemu nije odudarao u pedagoškom smislu. Svima nam je bio šok i bili smo iznenađeni kad je stigla obavijest o lažnoj diplomi. Kolega se nije službeno očitovao, ali nije ništa zanijekao kad smo ga suočili s činjenicama. Sam je kazao da to što je učinio nije dobro', navodi ravnateljica.

Saša Đurđić dobit će plaću za travanj. Državno odvjetništvo odlučit će, kao i u drugim slučajevima lažnih diploma u školama, o tome hoće li i pod kakvim kvalifikacijama protiv njega podići optužnicu.