čeka se konačni zaključak

Procurilo što je otkrila inspekcija u slučaju smrti Vladimira Matijanića: Utvrđeni određeni propusti

18.08.2022 u 19:05

Bionic
Reading

Nakon što je inspekcija Ministarstva zdravstva završila svoj rad u utvrđivanju okolnosti smrti novinara Vladimira Matijanića, Stručno povjerenstvo početkom sljedećeg tjedna trebalo bi donijeti i konačni zaključak

Kako piše Jutarnji list, utvrđeni su određeni propusti. Oni se ne tiču obiteljske liječnice koja je Vladimiru Matijaniću savjetovala da ode u bolnicu, ali i da se cijepi, no Matijanić na zakazani termin u proljeće prošle godine nije otišao.

Izuzimanjem dokumentacije, doznaje Jutarnji list, utvrđeno je da Matijanić nije uzimao terapiju koja mu je bila propisana zbog osnovnih bolesti. Imunologinja za koju se pisalo da mu je rekla da se ne cijepi, u razgovoru s inspekcijom kazala je da se pacijenti poput Matijanića trebaju cijepiti, ali se ne sjeća da su ikada razgovarali o toj temi.

Ono što još treba utvrditi vezano je za Hitnu pomoć koja je dvaput dolazila u Matijanićev stan, a provjerava se i KBC Split.

Utvrđeni su, navodno, i neki proceduralni propusti oko obdukcije.

  • +3
Vladimir Matijanić Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Podsjetimo, novinar Indexa Vladimir Matijanić umro je 5. kolovoza od posljedica covida, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerica Andrea Topić objavila da mu liječnici u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željeli pomoći iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.