stanje u prometu

Privremeno prestaje s radom 20 graničnih prijelaza s BiH, prometna nesreća na autocesti Bregana-Lipovac

02.04.2020 u 07:08

Bionic
Reading

Temeljem dogovora između Hrvatske i Bosne i Hercegovine od danas, 2. travnja u 7 sati, privremeno prestaje s radom 20 graničnih prijelaza za pogranični promet, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Riječ je o graničnim prijelazima: Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Hrvatska Dubica i Gabela Polje

O dogovoru o zatvaranju graničnih prijelaza s BiH zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom jučer je izvijestilo Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 297. kilometru između naplatne postaje Lipovac i čvora Spačva, u smjeru Bregane vozi se zaustavnim trakom.

Zbog niskih jutarnjih temperatura, moguća je poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da vožnju prilagode uvjetima na cestama. 

Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka pa policijski službenici kontroliraju ulaske u gradove i na kontrolnim punktovima mogu nastati gužve.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata i državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

U pomorskom prometu nema poteškoća.