NAGRABUSIO TROJAC IZ TENJE

Privedeni zbog krivotvorenja novca

11.03.2010 u 11:54

Bionic
Reading

Trojica muškaraca iz Tenje privedeni su na Županijski sud u Vukovaru, uz kaznenu prijavu za krivotvorenje novca, izvijestila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemske.

U priopćenju se ističe kako su 42-godišnjak, 23-godišnjak i 20-godišnjak s područja Tenje privedeni po završetku kriminalističke istrage, kojom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje počinjenja kaznenog djela krivotvorenja novca i nedopuštene uporabe autorskog djela.

Policija navodi kako je u utorak, 9. ožujka, u nadzoru prometa kontroliran osobni automobil renault Megan, osječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak, a kao putnik se nalazio 23-godišnjak. Pretragom vozila i osoba pronađeno je osam novčanica u apoenima od 500 kuna, koje su nalik na krivotvorene, dok je pretragom doma u vlasništvu 20-godišnjaka pronađena jedna novčanica u apoenu od 500 kuna nalik na krivotvorenu te nelegalni operativni sustav "Microsoft Windows 7".

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su novčanice krivotovrene, a počinitelji su jučer uz kaznenu prijavu privedeni na vukovarski Županijski sud.