SLUČAJ JELAVIĆ

Privedeni u BiH pušteni na slobodu

12.04.2009 u 19:52

Bionic
Reading

Dvije osobe privedene u subotu u Rami zbog sumnje da su umiješane u otmicu Ante Jelavića puštene su na slobodu u nedjelju a policija sada čeka rezultate forenzičke analize dokaza prikupljenih u kući za koju se sumnja da je poslužila kao skrovište otmičarima, potvrdio je glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Robert Cvrtak

'Prikupili smo predmete u kući za koju sumnjamo da se u njoj nalazila zatočena osoba. Također smo izuzeli automobil za kojega se sumnja da je korišten za izvršenje ovog kaznenog djela. Svi oduzeti predmeti upućeni su na vještačenje u naš forenzički centar koji će dati krajnje odgovore', izjavio je Cvrtak za bosanskohercegovačku državnu televiziju BHT 1.

On je potvrdio kako se nastavlja istraga o Jelavićevoj otmici te da se ona odvija u suradnji s hrvatskim MUP-om.

Mediji u BiH naveli su kako su pripadnici federalne policije u subotu pretresli kuću u vlasništvu Stipe Ćorića, oca Vlade Ćorića Baruna uhićenog u Zagrebu pod sumnjom da je umiješan u Jelavićevu otmicu.

U kući su tada navodno pronađeni i povezi za koje se sumnja da su mogli biti korišteni tijekom otmice.

Policija je zaplijenila i bijeli mercedes bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka a pretpostavlja se kako je Jelavić mogao biti prebačen u BiH u njegovu prtljažniku.