POLICIJA OBAVILA POSAO

Privedeni navodni otmičari Hanžekovićeva zeta

Bionic
Reading

Sedam mjeseci nakon neuspjele otmice Krešimira Čorka (37), bivšeg šefa tvrtke Jadran - nautika i zeta poznatog odvjetnika Marijana Hanžekovića, u prostorije Kriminalističke policije na obradu je dovedeno više osoba

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, privedeni muškarci su ostavili niz tragova u kasnije pronađenom ukradenom Mercedesu s također ukradenim slovenskim tablicama.

Prema pisanju internetskog izdanja splitskog dnevnog lista, jedan od najmanje petorice privedenih je stari policijski znanac Goran S. (44), trgovac umjetninama s podebljim krim-dosjeom.

Kobne večeri, prije sedam mjeseci, oko ponoći Čorak se vraćao kući kad su ga zaskočila trojica muškaraca maskiranih kapama i šalovima. Počeli su ga udarati raznim predmetima i pištoljem, prijetiti mu i vući ga prema Mercedesu. S obzirom da se Čorak žestoko opirao i vikao: 'Zovite policiju! Zovite policiju!', njegove vapaje upomoć čuli su stanari i prolaznici pa su otmičari odustali od daljnjeg nauma i pobjegli.

Samo zahvaljujući prisebnosti i nailasku susjeda Čorak je izbjegao otmicu te s lakšim ozljedama završio u bolnici.

Krešimirov otac Duško je od 1991. godine vlasnik tvrtke Inetec - Instituta za nuklearnu tehnologiju koji se bavi razvojem i istraživanjem tehnologija za ispitivanje nuklearnih elektrana te provodi njihovu inspekciju. Krešimirova supruga, mlada odvjetnica Ana Hanžeković Čorak, kći odvjetnika Hanžekovića te nećakinja bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak, radila je u Upravi Dinersa gdje je njezin otac imao suvlasništvo od 20 posto.