ISISAVANJE NOVCA IZ TVRTKE

Privedeni čelni ljudi Varaždinskih vijesti

Bionic
Reading

Policija je ušla u prostorije Varaždinskih vijesti, odakle je izuzela dio opreme i dokumentacije, a zatim je privela čelne ljude varaždinskog tjednika sa 65-godišnjom tradicijom. Riječ je o direktoru Ernestu Fišeru, njegovu sinu i zamjeniku Sveboru Fišeru te voditelju marketinga Davoru Mašiću, koje se sumnjiči za nelegalno izvlačenje novca iz tvrtke kojoj je suvlasnik Grad Varaždin

'U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode se kriminalistička istraživanja koja su danas postala intenzivnija. U ovom trenutku ne možemo reći tko su osumnjičeni, kao ni za što se terete, ali budite sigurni da ćemo o tome pravovremeno obavijestiti javnost', rekao nam je Igor Planinc, glasnogovornik PU varaždinske.

Oko podneva policajci su službenim vozilima iz poduzeća odvezli Svebora Fišera, zamjenika direktora Varaždinskih vijesti, nedugo prije toga i Davora Mašića, voditelja marketinga, a na kraju i Ernesta Fišera, direktora te glavnog i odgovornog urednika Varaždinskih vijesti. Oni su ovih dana već bili na obavijesnim razgovorima u varaždinskoj policiji, gdje je zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti ispitan i dio sadašnjih te bivših zaposlenika.

Portal eVaraždin neslužbeno doznaje da se čelne ljude Varaždinskih vijesti sumnjiči za nelegalno izvlačenje novca iz tvrtke. Fišer, njegov sin Svebor i Mašić navodno su izvlačili novac preko jedne tvrtke u vlasništvu jednog od njih te preko putnih naloga.

'Službeno nemam nikakve informacije, ali znam da su provođene određene istražne radnje i obavijesni razgovori. Bio sam u srijedu kao predstavnik Grada Varaždina, najvećeg dioničara Varaždinskih vijesti, na skupštini poduzeća koja zapravo nije održana. Treba se ozbiljno pozabaviti ovom situacijom i istražiti sve što se dogodilo, ako se dogodilo. Treba postaviti sve stvari na svoje mjesto i dovesti na pravi put tu tvrtku čiji je Grad Varaždin suvlasnik s više od 20 posto. Dakle, ima i obveze da se brine o svojim tvrtkama da posluju u redu. Ako neke stvari nisu bile u skladu sa zakonom, i sami ćemo se potruditi dovesti to u red te utvrditi što je bilo i tko je odgovoran za to, jer smo i sami zainteresirani', rekao nam je Slobodan Mikac, zamjenik varaždinskog gradonačelnika, naglašavajući da Varaždinske vijesti nisu zaslužile ovakav tretman.

Zbog propasti prošlotjedne skupštine Varaždinskih vijesti, na kojoj su se trebali, uz ostalo, izabrati novi članovi Nadzornog odbora kojima je istekao mandat još u listopadu, očekuje se da će to morati obaviti Trgovački sud. Na upit tko će voditi poduzeće ukoliko poslovodstvo bude zadržano, a članovi NO-a još nisu izabrani, dosadašnji predsjednik NO-a Varaždinskih vijesti Ivan Mesek uvjeren je da postoji zakonsko rješenje.

'Ako se to dogodi, tu je situaciju moguće prevladati sukladno Zakonu o trgovačkim društvima. Točno je da je članovima NO-a istekao mandat u listopadu, kada se trebala održati skupština koja nije održana. To je propust onih koji su je trebali sazvati. Zašto to nije prije napravljeno, kao ni prošlog tjedna, kada nije dostavljen nijedan dokument, to će se vidjeti i nekoga pitati', veli Mesek, koji je ujedno bio predsjednik skupštine Varaždinskih vijesti.