PROSTITUCIJA U ODGOJNOM DOMU

Privedene djevojke i svodnici iz Osijeka

24.11.2010 u 15:17

Bionic
Reading

Među šest mladih djevojaka koje su za novac pružale seksualne usluge nekolicini građana sa šireg osječkog područja su i bivše štićenice Doma za odgoj djece i mladeži te Doma za djecu bez roditeljske skrbi Klasje u Osijeku

Djevojke, među kojima su četiri maloljetnice, od ožujka 2007. do kolovoza ove godine podvodili su 37-godišnja Osječanka i 26-godišnjak s područja Našica, koji su u prijepodnevnim satima privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.


Sucu za mladež Općinskog suda privedena je i jedna maloljetnica s područja Osijeka. Kako nije utvrđeno postojanje organizirane skupine za podvođenje, osumnjičeni će odgovarati za osnovni i kvalificirani oblik toga kaznenog djela, za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Policija je s istragom započela u kolovozu i posao dovršila za nešto više od dva mjeseca. 'Kada smo prošle godine istraživali sličan slučaj vezan uz štićenice Doma, one nam zbog nelagode i sramote nisu dale potpun iskaz, što je razumljivo jer u pitanju su malodobne osobe sa smetnjama u ponašanju. U međuvremenu smo došli do dodatnog dokaznog supstrata kojim smo poduprli kaznenu prijavu, ali osim nekoliko djevojaka koje se pojavljuju u oba slučaja, drugih poveznica nema', rekla je Karmela Martinović–Grčić, voditeljica Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju PU Osječko-baranjske.

'Prošle godine slučaj nismo završili kaznenom prijavom za podvođenje niti protiv korisnika usluga. Oni se pojavljuju tek sada, za razdoblje od 2007. godine, i ne radi se o osobama koje je navodio tada osumnjičeni Drago Pocrnić, a njegovi navodi nisu potvrđeni. Svodnici danas privedeni prvi se put pojavljuju u toj ulozi i dosad ih nismo imali u evidenciji', dodali su Tomislav Gall, načelnik Odjela općeg kriminaliteta i Renato Grgurić iz Ravnateljstva policije.