POLICIJA U SLUŽBI VLADAJUĆIH

Priveden zbog bacanja jaja na HDZ

18.03.2011 u 16:52

Bionic
Reading

Policija je izvijestila da ga je uhitila zbog drskog ponašanja. Po mladića su došli u njegov dom te ga priveli u postaju na obavijesni razgovor

'Jutros u 9.30 dva su nam policajca došla u kuću i odvela mog sina Antuna uz obrazloženje da mora na policiju jer je on jedan od onih koji su sinoć na prosvjedu bacali jaja na sjedište HDZ-a. No Antun na prosvjedu uopće nije bio. Bio sam ja, i to na čelu kolone noseći japansku zastavu s porukom da ćemo moliti za sve stradale u Japanu. A Antun je sinoć iz kuće izašao tek poslije 21 sat kada je s djevojkom kratko otišao prošetati psa', javio je Antunov otac Milivoj Milanković.

Jajima na Linića nekažnjeno (2003)

U studenome 2003. godine tadašnjeg potpredsjednika Vlade Slavka Linića jajima u glavu pogodio je u Imotskom nezadovoljni branitelj Dubravko Šumanović. Međutim, Šumanović za to nije kažnjen, niti ga je policija privodila, niti je prijavljivan.

Slavko Linić nije prijavljivao Šumanovića, štoviše, rekao je da razumije njegovo nezadovoljstvo, a sam čin gađanja jajima, koliko god bio neugodan, smatrao je demokratskim izražavanjem nezadovoljstva. (H.P.)

Premda je Antun oko 13 sati pušten te je nakratko došao kući, mobitel mu je još uvijek isključen pa nam je njegov boravak na policiji opet prepričao otac. Kazao je kako su Antuna najprije odveli u 5. policijsku postaju na križanju Bauerove i Vlaške ulice, a potom je odveden na Prekršajni sud na Oranicama.

'Antun je odmah kazao da na prosvjedu nije ni bio, no u policiji su mu tvrdili da su ga ispred HDZ-a prepoznala dvojica policajaca. Stoga će za deset dana na Prekršajnom sudu biti suočenje s tom dvojicom policajaca', kazao je Milivoj Milanković, dodajući da je njegov sin maturant Trgovačke škole te je pripadnik Bad Blue Boysa, a prošlog je tjedna imao i zdravstvenih problema.

Iz zagrebačke su policije pak uzvratili kako je policija uhitila Antuna M. (19), mladića koji je navodno bacao jaja tijekom prosvjeda. Policija je izvijestila da ga je uhitila zbog drskog ponašanja. Po mladića su došli u njegov dom te ga priveli u postaju na obavijesni razgovor.

Protiv Antuna M. podnesena je prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira, a nakon ispitivanja u policijskoj postaji pušten je te je prijava protiv njega proslijeđena sucu za prekršaje.