tragedija u kninu

Otac dječaka koji je umro u autu pušten na slobodu, čeka ga kaznena prijava

09.06.2021 u 14:42

Bionic
Reading

DORH je objavio priopćenje o 34-godišnjaku koji je jučer ujutro u Kninu u automobilu zaboravio na dijete, što je za posljedicu imalo smrtni ishod

Muškarac je ispitan, nakon čega je pušten na slobodu jer je ocijenjeno da ne postoje zakonski uvjeti za istražni zatvor.

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona.

Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8:00 u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu. Kada je oko 15:00, nakon poziva supruge, otišao do automobila, zatekao je dijete bez svijesti te ga je iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15:30 konstatirana smrt djeteta", priopćio je DORH.

Tragedija u Kninu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija je ranije priopćila da je predala pritvorskom nadzorniku 34-godišnjaka kojega sumnjiči da je ostavio dječaka u pregrijanom automobilu zbog čega je dijete preminulo

U Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

U policiji navode kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni u utorak u jutarnjim satima u Kninu, neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prourzočio njegovu smrt.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.