KAMION PROŠAO GRANIČNU KONTROLU

Priveden kamiondžija osumnjičen za šverc heroina

10.02.2009 u 15:41

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava danas je službeno izvijestila kako je u Brnazama, u blizini Sinja, u nedjelju navečer uhićen hrvatski državljanin Sadam Cerić(53) s prebivalištem u Zagrebu zbog sumnje da je vraćajući se s Kosova preko BiH, pokušao prokrijumčariti sedam kilograma i 570 grama opojne droge heroina

Uhićeni Zagrepčanin danas je priveden istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu.
'Vrijednost pronađene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na tri milijuna kuna', rekao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare zamjenik načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ante Gudelj.

Djelatnici zagrebačke Policijske uprave Odjela kriminaliteta droga, jučer su u premetačini stana i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičenik, pronašli pištolj koji je ilegalno posjedovao, dodao je Gudelj. Načelnik Odjela za borbu protiv organiziranoga kriminala splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ivo Labrović rekao je kako je kamion koji je vozio osumnjičenik zaustavljen u Brnazama, u blizini Sinja, u nedjelju navečer, ali je uz pomoć službenoga psa za otkrivanje droge ta droga pronađena u ponedjeljak ispod prikolice kamiona.

'Vozač je rekao da je u kamionu vozio humanitarnu pomoć iz Švicarske na Kosovo, ali se s Kosova iz Prizrena vraćao preko Bosne i Hercegovine u Hrvatsku', rekao je Labrović.

Ocijenio je kako se može smatrati 'određenim propustom' što je kamion s drogom ušao u Hrvatsku a da na graničnome prijelazu to nisu zamijetili ni carinici ni granična policija, dodajući kako je to vjerojatno zato što je kamion bio prazan pa carinici nisu posebno kontrolirali vozača i vozilo.

Labrović je također rekao da je zaplijenjena droga vjerojatno bila namijenjena hrvatskome narkotržištu.
Uhićeni vozač je, navodno, u kamion namjeravao natovariti cement u 'Dalmacijacementu' i odvesti u Zagreb, rekao je Labrović objašnjavajući zbog čega je vozač kamiona pri povratku s Kosova iz BiH krenuo preko splitskog područja.

Najavio je da će se idućih dana provjeriti i utvrditi jesu li u to krijumčarenje droge, zbog kojeg je uhićen 53-godišnji Zagrepčanin, umiješane i druge osobe.