AKCIJA DUBAI

Pritvor za osumnjičenu trojku

16.02.2009 u 13:56

Bionic
Reading

Protiv dvojice službenika zagrebačke Porezne uprave i inspektora Financijske policije, uhićenih u USKOK-ovoj antikorupcijskoj akciji 'Dubai' pokrenuta je istraga zbog primanja mita, odnosno pomaganja u tom kaznenom djelu i određen im je jednomjesečni pritvor

Istragu i pritvor odredila je istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić, nakon što se osumnjičena trojka pred njom danas ponovno branila šutnjom, kao i krajem prošlog tjedna kada ih je policija nakon kriminalističke obrade privela u Istražni centar Županijskog suda. Pritvor im je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Istražnim zahtjevom USKOK-a prvoosumnjičeni Zdravko Markač, voditelj zagrebačke Porezne ispostave Centar tereti se za primanje mita, a inspektor u odjelu za ovrhe u toj poreznoj ispostavi Ranko Vukoja i inspektor Financijske policije Željko Sičaja za pomaganje u primanju mita. Za sada ih se ne tereti i za zlouporabu položaja i ovlasti.

Trojica navodno korumpiranih službenika uhićeni su u srijedu prošlog tjedna prilikom preuzimanja 35.000 eura od vlasnik jedne zagrebačke tvrtke u kojoj su otkrili porezne nepravilnosti, pa su tražili mito da ga ne prijave i kazne.

Nakon uhićenja u medijima je objavljeno da je i vlasnik te tvrtke B.B. uhićen u policijsko-uskočkoj akciji, no njegovo ime se ne navodi u istražnom zahtjevu, pa se sada nagađa da je taj poduzetnik dobio status USKOK-ovog pouzdanika i da će biti ključni svjedok u postupku. U USKOK-u o tome danas nisu željeli ništa reći.