OBJAVLJEN I DRUGI DIO INTERVJUA

Pritvor Sanadera podsjeća na služenje vojske u Jugoslaviji

22.01.2011 u 17:00

Bionic
Reading

Austrijski 'Salzburger Nachrichten', prenosi Novi list, objavio je i ostatak intervjua s bivšim premijerom Ivom Sanaderom u kojem on progovara o pritvorskom životu, ali i o stanju u Hrvatskoj

Sanader je za austrijske novine kazao kako se austrijski zatvorski službenici profesionalni te da mu strogi zatvorski red nije teško pao jer takav režim poznaje iz vremena kad je služio vojsku u bivšoj Jugoslaviji, prenosi Novi list

Na pitanje zašto je pritvoren, Sanader je kroz smijeh odgovorio da se to 'i on pita', ponovivši da su optužbe protiv njega politički motivirane.

Kazao je kako se po pitanju gospodarstva u Hrvatskoj stvari nisu popravile jer 'za razliku od Austrije i Njemačke', Hrvatska nije pobijedila krizu, ima 360 tisuća nezaposlenih, a MMF i Svjetska banka u konteksu Hrvatske govore o grčkom scenariju.

Poručio je da u Hrvatskoj vlada atmosfera straha jer svatko tko poslovnog partnera izvede na ručak potencijalno se može naći pod sumnjom za korupciju.

Austrijski list u ponedjeljak bi trebao objaviti još jedan dio intervjua sa Sanaderom u kojem će biti riječi o 'pravim' razlozima ostavke na mjesto premijera te o pokojnom koruškom premijeru Jörgu Haideru.