'aktivnosti na savi'

Pritišću rokovi: Hoće li Zagrepčani na vrijeme dobiti nova mjesta za rekreaciju i uživanje na Savi?

11.04.2019 u 12:57

Bionic
Reading

Pješčanici, tri terena za odbojku/tenis na pijesku te jedan za nogomet na plaži – sportsko-rekreativni su sadržaji koji će se naći u sklopu projekta 'Aktivnosti na Savi'. Natječaj za izvođača radova i dobavljača opreme (golovi, mreže, zastavice…), procijenjen na 2,6 milijuna kuna bez PDV-a, raspisan je jučer i otvoren je do početka svibnja

Tvrtka koja dobije posao morat će obaviti zemljane radove, urediti pješačke staze, a sve će biti postavljeno na tri lokacije; dvije sa sjeverne strane Save kod Željezničkog i Mosta slobode, a treća s južne kod jezera Bundek.

Ako sve bude u redu i ne bude žalbi na natječaj, tvrtka koja dobije posao morat će biti jako brza jer već početkom lipnja Zagrepčani bi trebali imati nova mjesta za rekreaciju i uživanje.

No ono što se još ne zna i što nije određeno je tko će postaviti i održavati pet montažnih paviljona jer natječaj procijenjen na pet milijuna kuna još nije zaključen. Kao što smo već pisali prošle godine, isti je natječaj propao jer se za postavljanje i održavanje paviljona uz rijeku nitko nije javio.

Ove godine na natječaj manjeg obujma stigle su dvije ponude - tvrtke Agram za 4,3 milijuna i Marina studija za 3,6 milijuna kuna.

Osim što još nije određeno tko će održavati paviljone, nije poznato ni kada će biti natječaj za ugostiteljstvo. Naime, iako su u gradu najavili da će ga biti, u obzir će se uzeti i ponude onih koji će se javiti otvorenim pismom, što je izazvalo nezadovoljstvo dijela ugostitelja s kojima smo razgovarali jer smatraju da će se tako oni koji su znali za pismo naći u povoljnijem položaju.

Uz sve to, nije poznato ni kakav će se program odvijati u sklopu projekta 'Aktivnosti na Savi'.

Aktivnosti na Savi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: zagreb.hr

Kako bi sve trebalo izgledati, osmislili su španjolski arhitekti Carlos Zarca, Sara Palomar i Jose Luis Hidalgo u suradnji s Turčinom Zuhalom Koleom. Natječaj za projekt raspisan je 2014. u sklopu europskog programa za mlade arhitekte European 13, a njihov rad proglašen je najboljim godinu kasnije, 2015.