HLADNO I DRUGI TJEDAN

Pripremite se za ledeni vikend, temperature i ispod -10

19.01.2017 u 09:39

Bionic
Reading

Hladnoća i dalje ne popušta. Kraj tjedna biti će u znaku niskih temperatura u unutrašnjosti koje će se spuštati do 11 stupnjeva ispod nule. Oborina ne bi trebalo biti, očekuje se djelomično sunčano vrijeme s mjestimičnom maglom u nizinama

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Prema kraju dana u nizinama je moguće formiranje magle. Na Jadranu djelomice do pretežno sunčano. Na isturenim otocima južnog Jadrana mjestimice uz više oblaka moguća je kratkotrajna kiša. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će slabiti te u Dalmaciji okretati na jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -10 do -5 a na Jadranu od 0 do 5, na krajnjem jugu i do 8°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 6 do 11°C. 

U subotu će biti djelomice, na Jadranu mjestimice i pretežno sunčano. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti je moguća magla ili niska naoblaka, na zapadu i dugotrajnija. U unutrašnjosti vjetar slab, na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana puhat će slaba i umjerena bura, a u srednjoj i južnoj Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -11 do -6 a na Jadranu od 0 do 5, na krajnjem jugu i do 8°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 6 do 11°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano. U nizinama, ujutro mjestimice i veći dio prijepodneva bit će maglovito ili uz nisku naoblaku. Na Jadranu djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti vjetar slab ili tiho, a na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana puhat će slaba i umjerena bura, a u srednjoj i južnoj Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -11 do -6 a na Jadranu od 2 do 7°C, na jugu i koji stupanj viša. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 9 do 14°C. Prema trenutnom prognostičkim materijalima, i u prvoj polovici sljedećeg tjedna se ne očekuje značajnija promjena vremena.