11. SAJAM NAUTIKE U SPLITU

Pripreme za Croatia Boat Show u punom jeku

21.03.2009 u 22:50

Bionic
Reading

Samo tjedan dana prije otvaranja 11. sajma nautike Croatia Boat Show u Splitu, u gradskoj luci su u tijeku posljednje pripreme za tu tradicionalnu manifetsaciju, najznačajniju u ovom dijelu Europe. Već je pristigao značajan broj plovila, montirani su pontoni i podignuti sajamski šatori

SPLIT - Vicenco Blagaić, vlasnik Profectusa, tvtke koja organizira sajam, naglasio je da unatoč krizi koja je zahvatila svjetsku ekonomiju, sajam nautike u Splitu neće zabilježiti drastičan pad kao slične manifestacije posljednjih mjeseci u Europi. Broj izlagača i plovila će se približiti prošlogodišnjem, najuspješnijem sajmu do tada.

Zbog krize koja je zahvatila automobilsku industriju, otkazan je sajam automobila koji se trebao održati na u novoj Spaladium areni u Lori kao i sajam nekretnina, Property show. Automobilska industrija i sektor nekretnina su zapravo i najviše pogođeni aktuelnom recesijom, pa je otkazivanje tih sajmova logičan epilog. Blagaić je dodao da je u ovim okolnostima uspjeh da će se 11. Croatia Boat Show uopće održati i da se radi o činjenici da nautička industrija nužno mora biti prisutna na ovakvim specijaliziranim manifestacijam da bi opstala.

Kao jednu od mjera prilagodbe novim okolnostima najavio je niže cijene ulaznica i još bogatiji popratni program kao npr, modne revije, promocije, izložbe i stručna predavanja. Promovirati će se osim nekih novih atraktivnih plovila i nova akcija svjetski poznatog ronioca Kristijana Curavića koju planira na Južnom polu.

Podsjetimo, otvaranje 11. Croatia Boat Show-a u Splitu je u subotu 28. 03. i traje do 05. 04.