HERCEGOVAČKI SUD

Pripadniku HVO-a dvije godine zbog ratnog zločina

26.03.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Županijski hercegovačko-neretvanski sud sa sjedištem u Mostaru, proglasio je krivim i nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora bivšeg pripadnika Službe sigurnosti Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) Miroslava Raguža zbog ratnih zločina počinjenih nad zatočenim bošnjačkim civilima i vojnicima na području Stoca

Predsjedavatelj Sudskoga vijeća Hamo Kebo rekao je da je tijekom sudskog postupka utvrđeno da Raguž, koji je bio pomoćnik zapovjednika Službe sigurnosti (SIS) HVO-a u brigadi Knez Domagoj, nije spriječio tjelesno zlostavljanje prigodom ispitivanja zatočenih bošnjačkih civila i vojnika te da nije osobno sudjelovao u tome. Dodao je da mu je izrečena minimalna kazna jer je kao pomoćnik zapovjednika SIS-a imao ograničen utjecaj.

Predstavnik Državnog odvjetništva Hercegovačko-neretvanske županije Adis Nuspahić rekao je da je zadovoljan visinom kazne, dok je obrana najavila žalbu na ovu presudu Vrhovnom sudu Federacije BiH. Optužnicu protiv Miroslava Raguža podiglo je Državno odvjetništvo BiH te ga je proslijedilo županijskome sudu sa sjedištem u Mostaru.