BANDIĆEVIM STOPAMA

Primorac u ponedjeljak objavljuje kandidaturu

03.11.2009 u 16:13

Bionic
Reading

Nakon što je tportal objavio ekskluzivnu informaciju da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objaviti kandidaturu za predsjednika, na taj korak odlučio se i bivši ministar znanosti Dragan Primorac

Bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac potvrdio je da će u ponedjeljak u zagrebačkom hotelu 'Westin' objaviti kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske ocijenivši da hrvatski građani traže novi smjer i novo vodstvo koje može osigurati viziju promjena u budućnosti i dati novu nadu za razvoj moderne Hrvatske.

Kao razloge kandidature Primorac je Hini rekao da je posljednjih mjeseci obišao većinu hrvatskih županija te se susreo s desecima tisuća ljudi koji su izrazili svoju podršku njegovoj kandidaturi.

Napominjući da su građani razočarani i umorni od korupcije na svim razinama, uključujući i korupciju političkog sustava, Primorac naglašava da su građani željni svježih ideja koje bi rezultirale poboljšanjem gospodarstva, omogućile rast zapošljavanja i ojačale Hrvatsku poziciju na međunarodnoj sceni. Znakovitim navodi da građani Hrvatske u velikoj većini smatraju da im je potrebno vodstvo bez stranačkog etiketiranja i političkih borbi koje iscrpljuju hrvatsko društvo.

Primorac nije želio komentirati Hinin upit da je član HDZ-a koji već ima svog predsjedničkog kandidata te da po stranačkom Statutu, kao i Nadan Vidošević, objavom kandidature prestaje biti članom stranke.

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak je na upit Hine o Primorčevoj predsjedničkoj kandidaturi rekla da se na njega (Primorca), kao i na sve članove stranke, odnosi Statut HDZ-a i postupit će se prema članku 13. Statuta u kojem se navodi da članstvo u HDZ-u, uz ostalo, prestaje "kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke".

Podsjetimo, prvi krug predsjedničkih izbora Vlada RH raspisala je za 27. prosinca, a bude li drugog kruga, on će se održati 10. siječnja 2010.