NEWS OF THE WORLD

Priluškivali su i šefa policije

12.07.2011 u 20:04

Bionic
Reading

Jedan od šefova britanske policije, koji je istraživao skandal hakiranja telefona u kojem su sudjelovali novinari ugašenog tabloida News of The Worlda, rekao je u utorak da je i njemu prisluškivana glasovna pošta, ali je opovrgnuo da ga je to uplašilo i motiviralo da obustavi istragu

Skandal koji je uzburkao britansku političku i medijsku scenu ne pokazuje znakove smirivanja: parlament je pozvao medijskog magnata Ruperta Murdocka na saslušanje sljedeći tjedan, zajedno s direktorima britanskog ureda njegove korporacije News Corp, njegova sina Jamesa i bivšu urednicu lista Rebeku Brooks.

Zamjenik zapovjednika policije John Yates, koji je 2009. odbacio navode o širokim razmjeriva prisluškivanja i zaključio kako nema dovoljno dokaza za nastavak istrage, izjavio je pred parlamentarnim povjerenstvom kako vjeruje da je i sam bio žrtva hakiranja.

No, zanijekao je nagađanja kako ga je strah da će u medijima biti loše prikazan naveo da ponovno ne otvara istragu, koja je naposljetku pokrenuta tek nakon pisanja drugih medija o skandalu.

"99% sam siguran da je i moj telefon bio hakiran od 2005.-2006.", rekao je Yates zastupnicima.

No, nagađanja da je to utjecalo na njegovu odluku iz 2009. nazvao je "kukavičkim" i "vrijednima prijezira".