PET KUNA ZA BAZENE

Priključite se akciji 'Svi za Vukovar'

02.12.2010 u 14:19

Bionic
Reading

Svaki građanin Hrvatske i hrvatske dijaspore imat će mogućnost od 6. do 20. prosinca pozivom na telefon 060 9008 donirati po pet kuna za izgradnju kompleksa bazena u Vukovaru

Hrvatski Telekom odobrio je Gradu Vukovaru tzv. humanitarni broj na dva tjedna, a finale cijele akcije, nazvane 'Svi za Vukovar', bit će organizirano 19. prosinca kad će u sportskoj dvorani u Borovu naselju biti održan veliki koncert te organiziran call-centar putem kojega će, u sklopu prijenosa na HTV-u, dodatno biti prikupljan novac za pomoć Vukovarcima.

'Dosada je Vukovaru pomagano iz državnog proračuna ili iz nekih drugih izvora, ali nikada građani nisu dobili priliku izravno donirati novac za pomoć Vukovarcima. Svatko od građana Hrvatske u domovini i inozemstvu dobit će priliku pozivom na telefon donirati novac za izgradnju plivališta u Borovu naselju, a koliko god se prikupi – bit će korisno. Vjerujem da nas Hrvatska neće iznevjeriti', poručio je u najavi akcije 'Svi za Vukovar' gradonačelnik Željko Sabo.

Vukovarci su sve do razaranja u Domovinskom ratu u četvrti Borovo naselje imali bazen tzv. olimpijskih dimenzija, izgrađen još 1960, no u agresiji je kompleks skoro u potpunosti uništen. Iako postoje projekti za izgradnju zatvorenog kompleksa bazena, koji bi stajali 70-ak milijuna kuna, iz gradske uprave poručuju kako će od toga odustati i tražiti jeftinije rješenje.

'Očekujem zvijezde hrvatske estrade na koncertu, ali i brojne poznate osobe iz javnog, a pogotovo sportskog života, koje će se javljati u call-centru. Pokušao sam uspostaviti kontakt s obitelji Jukić, Vukovarcima koji su postigli velike rezultate u plivanju, a stolnotenisačica Sandra Paović će svakako biti uključena u akciju', najavio je gradonačelnik Sabo.

Već sada se zna da će HTV 19. prosinca osigurati termin od 15.45 do 17.40 sati za akciju 'Svi za Vukovar'. Na koncertu se, među ostalim, očekuje sudjelovanje Severine i Željka Bebeka, ali i gostiju iz Srbije poput Saše Matića, Garavog sokaka, Nede Ukraden, pa čak i Zdravka Čolića.