VOJVOĐANSKI SOCIJALDEMOKRAT

Prijetnje smrću zbog hrvatskih logoraša

05.08.2009 u 12:42

Bionic
Reading

Predsjedniku zrenjaninske skupštine Aleksandru Martonu nepoznate su osobe na ulici prijetile smrću jer je primio skupinu hrvatskih logoraša i kritizirao izgradnju nove pravoslavne crkve u Zrenjaninu, objavili su u srijedu vojvođanski mediji

SUBOTICA - Marton je za B92 rekao da su njemu i njegovu sinu, koji tada nije bio s njim, na ulici zaprijetila dvojica nepoznatih mladića rekavši mu "Ustašo, ti i tvoj sin ste gotovi".

Marton, koji je i potpredsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), kaže da su mu neki krugovi u gradu zamjerili to što je, kao predsjednik zrenjaninske skupštine, primio skupinu hrvatskih logoraša i kritizirao izgradnju nove pravoslavne crkve u Zrenjaninu, "ne zato što ima nešto protiv crkve, nego zato što se troše sredstva u kriznoj godini".

LSV je osuđujući napad pozvao nadležna tijela da pronađu počinitelje, jer je riječ o četvrtom slučaju posljednjih mjeseci da je netko od članova LSV-a na meti pojedinaca i raznih fantomskih organizacija.

Prethodnih mjeseci slične prijetnje dobili su i predsjednik LSV-a Nenad Čanak, zamjenik predsjednika Bojan Kostreš kao i dužnosnik Marko Karadžić.