SREDNJOVJEČNI SPLIĆANIN

Prijetio smrću, dilao drogu i skrivao oružje

16.12.2009 u 11:12

Bionic
Reading

Zbog triju kaznenih djela - prijetnje, nedopuštenog posjedovanja oružja i zloporabe opojnih droga policija je u istražni centar Županijskoga suda u Splitu privela 46-godišnjaka, kojega je istražni sudac nakon ispitivanja pritvorio, potvrdila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj

SPLIT - Inspektori za droge zatekli su u ponedjeljak oko 17 sati u Šižgorićevoj ulici 46-godišnjaka kod kojega su pronašli 10 mililitara heptanona i pet tableta "Prazine". Tijekom uhićenja, navodi policija, 46-godišnjak je policajcu prijetio smrću.

Policija je također u jučerašnjoj premetačini stana 46-godišnjaka na Trsteniku, u Splitu, pronašla 206,8 grama plastičnog eksploziva, tri ručne bombe, 40 centimetara sporogorećega štapina s detonatorskom kapislom, 28 komada raznog streljiva i 17 patrona za lovačku pušku promjera 12 milimetara.

Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 46-godišnjak još 3. prosinca u Dubrovačkoj ulici 40-godišnjaku iz Splita prodao oko 7 grama heroina.