SVAĐA OKO RUŠEVNOG ZIDA

Prijetio da će plinskom bocom raznijeti zgradu županije

17.02.2009 u 12:45

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da je prijetio zaposlenicima Krapinsko-zagorske županije jučer je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu doveden 68-godišnji muškarac iz Đurmanca, doznaje se iz policije

Josip Vincelj je 9. veljače, između 11 i 12 sati, došao u sjedište Županije u Krapini i zaprijetio zaposlenicima da će donijeti plinsku bocu i da će sve dići u zrak. Vincelj nije bio zadovoljan nakon sastanka sa županicom Sonjom Borovčak i pomoćnikom županijskog pročelnika prometa Željkom Horvatom, rekao je danas županijski glasnogovornik Josip Bosak. Na sastanku se Vincek požalio da prolaznicima prijeti opasnost od potpornog zida u njegovu selu Ravninskome u đurmanečkoj općini.

Čelnici su mu obećali pomoć, napomenuvši da spomenuta nerazvrstana cesta nad kojom navodno visi potporni zid te prijeti školskoj djeci, nije u nadležnosti Županije, već općine koju su o svemu izvijestili. Vincelj se naglo uzrujao i rekao da će sebe i sve u Županiji raznijeti plinskom bocom. Iz Županije su pozvali policiju, pa je Vincelj ubrzo uhićen, ispitivan je u krapinskoj policiji, a jučer i odveden na ispitivanje u Zagreb.