NAKON ŠETNJE BEOGRADOM

Prijeteći 'zoljom' tražio pregled u hitnoj pomoći

09.04.2014 u 14:34

Bionic
Reading

Beogradska policija bila je u srijedu ujutro prinuđena intervenirati u posve neobičnoj situaciji i uhititi jednog 54-godišnjeg muškarca koji je s ručnim lanserom granata, 'zoljom', upao u Hitnu pomoć i zahtijevao da ga pregleda osobno glasnogovornica beogradske hitne službe.

Prema neslužbenim informacijama, oko 7,45 sati u prostorije Hitne pomoći ušao je Slobodan P. i "zoljom" prijetio dužnosnicima ove službe, inzistirajući da ga pregleda isključivo glasnogovornica službe Nada Macura.

U ambulanti u tom trenutku nije bilo pacijenta pa je incident prošao bez ozlijeđenih i ozbiljnijih posljedica.

Izgrednika su prvo svladala dvojica medicinskih tehničara, a ubrzo je stigla i interventna postrojba beogradske policijske uprave i odvela napadača.

Prema neslužbenim tvrdnjama, napadač je naoružan 'zoljom' prethodno šetao gradom, a da ga nitko nije zaustavio ili prijavio policiji.

Glasnogovornica Hitne pomoći Nada Macura veoma je popularna u javnosti jer se skoro svakodnevno uključuje u jutarnji program beogradskih radio i tv-postaja izvješćujući o intervencijama Hitne pomoći tijekom noći, uz brojne liječničke i praktične savjete kroničnim bolesnicima, meteopatima, starijim osobama, djeci i roditeljima. Doktorica Macura je 2007. godine dobila priznanje 'Naj Beograđanka'.