ZBOG 200 KUNA

Prijeteći nožem pokušali utjerati dug

18.04.2011 u 13:28

Bionic
Reading

U Istražni centar Županijskog suda u Puli u petak je priveden 24-godišnji Puljanin kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo protupravne naplate

Naime, 13. travnja oko 8 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Ulici Kamenjak u Puli. Kako je utvrdila policija, koja je intervenirala po dojavi građana, dvojica Puljana sukobila su se prvo verbalno, a potom i fizički zbog duga od oko 200 kuna, koliko je 50-godišnjak već neko vrijeme dugovao 24-godišnjaku. Obojica su tom prilikom zaradila prekršajnu prijavu, no strasti zbog nerazriješenih računa nisu se smirile.

Nešto kasnije istog dana, to jest u vremenu od 11 do 14.30, 24-godišnjak je u više navrata dolazio do garaže ispred zgrade u Tomassinijevoj ulici u Puli, tražeći od 50-godišnjaka i njegovog 23-godišnjeg sina da mu vrate dug. No kako je priopćila PU istarska, prilikom posljednjeg dolaska 24-godišnjak je ponio sa sobom i nož te je, držeći ga u ruci, zahtijevao da mu dvojac vrati 200 kuna.

Kaznenu prijavu zbog prijetnje nožem 29-godišnjaku iz Brtonigle, također zbog 200 kuna koje mu je mladić dugovao, zaradio je i 67-godišnjak iz Buja. Naime, kako je utvrdila umaška policija, osumnjičeni starac je 14. travnja oko 21.30 prijetio nožem mladiću u svojoj kamp prikolici u naselju Materada, zahtijevajući da mu vrati novac, no srećom, mladić je razjarenom starcu uspio pobjeći.