PALA PODMIĆENA ŠESTORKA

Prijavljeni prodavači vozačkih ispita

30.06.2009 u 15:33

Bionic
Reading

U nastavku akcije 'Petlja' koprivničko-križevačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad šestoricom hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita i pomaganja u tome te je protiv njih USKOK-u podnijela kaznenu prijavu, priopćila je danas koprivničko-križevačka Policijska uprava

KOPRIVNICA/ZAGREB - U suradnji s USKOK-om i Upravom kriminalističke policije MUP-a policija je nadzirala jednu autoškolu iz Križevaca te se osnovano sumnja da je 42-godišnji vlasnik, radi pribavljanja imovinske koristi, zainteresiranim kandidatima za vozače organizirao izdavanje potvrda o polaganju vozačkih ispita 'B' kategorije na nezakonit način.

S dvojicom ovlaštenih ispitivača HAK-a iz Zagreba (1957. i 1954.) dogovarao je prolazak na vozačkom ispitu, za što je od zainteresiranih kandidata primao novac koji je dijelio s ispitivačima. U posredovanju mu je pomagao instruktor u autoškoli (1979.).

Potvrde o položenome vozačkom ispitu nezakonito su dobila dvojica osumnjičenika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Na temelju naloga Županijskoga suda u Koprivnici policija je u premetačini poslovnih prostorija, obiteljskih kuća i drugih prostorija kojima se koriste osumnjičenici pronašla i oduzela predmete koji se dovode u vezu sa spomenutim kaznenim djelima, stoji u priopćenju koprivničko-križevačke Policijske uprave.