POLICIJA POTVRDILA

'Prijavili smo Tomislava T. zbog ubojstva brata'

Bionic
Reading

Zagrebačka policija jutros je službeno potvrdila kako je protiv Tomislava Turibaka (22) podnijela kaznenu prijavu Zagrebačkom županijskom državnom odvjetništvu zbog teškog ubojstva brata Hrvoja (24), otkriva Jutarnji list

Policija je Tomislava Turibaka kriminalistički obradila, nakon čega mu je pritvorski nadzornik odredio pritvor od 48 sati, a nakon toga bi trebao biti ispitan u ŽDO-u. Pravi motiv ubojstva i dalje nije poznat.

Ubojstvo je dojavljeno putem Centra 112, piše Jutarnji, a počinitelj mu je nožem prerezao vrat. Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.  Prema neslužbenim informacijama koje su objavili mediji, Tomislav Turibak je tijekom policijskog ispitivanja cijelo vrijeme poricao brutalno ubojstvo. Policiji je rekao kako je u subotu našao Hrvoja u lokvi krvi u obiteljskom stanu. Priveli su ga u nedjelju u kasnim večernjim satima jer im je navodno bio sumnjiv način na koji se javio na 112. Inspektorima je još bilo sumnjivo jer u stan nije bilo provaljeno i nije bilo tragova borbe.

Mediji su objavili izjave kolega i prijatelja koji o ubijenom Hrvoju imaju samo riječi hvale: 'Uvijek je bio spreman pomoći kolegama.' Na Građevinskom fakultetu pokrenuo je studentsku udrugu za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje. Bio je ambiciozan i vrlo omiljen u društvu.

Mlađi brat Tomislav student je Kineziološkog fakulteta i osobni trener. Politički je aktivan u HČSP-u, čije je član mladeži. 24sata otkriva da je bio kandidat na listi na lokalnim izborima. Kako se može vidjeti na webu HČSP-a svojedobno je recitirao stihove poglavniku Anti Paveliću. S bratom je redovito igrao stolni tenis.

Također, mediji nagađaju da je ubojstvu prethodio fizički obračun između braće. Po pisanju tiska, osumnjičeni je otprije poznat policiji jer je 2004. prijavio otmicu za koju se kasnije ustanovilo da je bila izmišljena.

'Ovo je velika tragedija za obitelj. Mi još vjerujemo da je kriv provalnik. Ako na koncu ipak ispadne da je Tomislav kriv, to će biti križ naše obitelji s kojim ćemo se morati nositi, ali ne vjerujemo u to', kroz suze je kazala teta braće Turibak novinarima ispred ulaza u zgradu Ulici Drage Gervaisa u Šanskom, gdje se stravičan zločin dogodio.