VEGE OAZA U ZAGREBU

Prijatelji životinja časte građane desertima i savjetima

13.07.2012 u 15:10

Bionic
Reading

Udruga Prijatelji životinja, kao svojevrsnu najavu popularnog ZeGeVege festivala koji će se u Zagrebu već jubilarni peti put održati početkom rujna, okupirali su na cijeli dan Trg kralja Tomislava i zanimljivom ponudom privukli mnoštvo građana. Mješavinom edukacije, glazbe i osvježavajuće ljetne hrane, sladoleda, voćnih smoothieja na bazi biljnih mlijeka s ledom i ostalih, raznoraznih veganskih hladnih deserta

Na Tomislavcu, koji je na jedan dan transformiran u vege oazu, kako su organizatori i nazvali akciju, postavljena su tri šatora, a svuda uokolo putokazi kojima mame i usmjeravaju prolaznike da se na ovako vruć dan spuste u park i odmore uz šaren program i hladne poslastice. Posjetitelji će moći pogledati glazbeni spot koji su, uz uspješne glazbene karijere poznati i kao veliki vegetarijanski aktivisti, kreirali losanđeleski glazbenici Jah Sun i Greg Cipes 'Why Must We Eat The Animals?' koji se može vidjeti i na videokanalu Udruge na YouTubeu

Kako bi lakše podnijeli ljetne vrućine, dok se educiraju na koji bi način mogli pomoći i životinjama, Prijatelji životinja građanima dijele voćne veganske deserte za simboličnu donaciju za pomoć radu Udruge od jedne kune, a prema riječima volontera iz Prijatelja životinja, minimuma se rijetko tko pridržava, pa ljudi doniraju i više, svatko prema svojim mogućnostima. U Vege oazi koja je na Tomislavcu čitavog dana mogu se dobiti sve informacije o rujanskom ZeGeVege festivalu koji je u protekle četiri godine posjetilo više od 60 tisuća ljudi, a također se dijele i jednostavni recepti za sve ono što su mogli iskušati u šatorima Prijatelja životinja.

Te i mnoge druge veganske recepte i razne informacije o veganskom načinu života, oni koji su u načinu svoje prehrane odlučili raskrstiti s ikakvom hranom životinjskog porijekla mogu pronaći na web adresi www.prijatelji-zivotinja.hr. Također, organizirano je i potpisivanje peticije za uvođenje veganske prehrane u javne institucije, gdje oni koji su odabrali takav način prehrane, primjerice u bolnicama, jednostavno ne mogu dobiti pristojan obrok, već ima ga netko mora donositi.

Da podsjetimo, na popularnom ZeGeVege festivalu održivog življenja koji će se održati 7. i 8. rujna na Trgu bana Jelačića predstavit će se brojni izlagači i izvođači koji će svojom ponudom, degustacijama i umijećem privući mnoštvo posjetitelja. I na ovom ZeGeVege festivalu, osim ukusne zdrave hrane i preko 50 štandova, sve posjetitelje očekuju besplatna šminkanja i masaže, promotivne prodaje, ekološke inovacije, videoprojekcije, cjelodnevni program na pozornici i mnogo drugih zanimljivosti koje će ga učiniti još privlačnijim.