MILANOVIĆ U NOVOJ GRADIŠCI

Priča oko Glavaša nastavak je obračuna u HDZ-u

09.05.2009 u 16:08

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović uoči stranačkog skupa u Novoj Gradiški prokomentirao je razvoj situacije oko Branimira Glavaša 'kao nastavak unutarnjih obračuna u HDZ-u'

"Sud je u prvom stupnju rekao što je imao reći. Donio je presudu, a ovo sve što gledamo je nastavak unutarnjih obračuna u HDZ-u. Hrvatska to gleda i mora plaćati cijenu za to", rekao je Milanović.

Na predizbornom skupu u Novoj Gradiški ponovio je kako se SDP ne zalaže za ukidanje vjeronauka nego prije svega za istinu i za ukidanje laži iz političke arene.

Tako je odgovorio na napade vrha HDZ- a koji, kaže Milanović, otkako se uključio u kampanju ne govori o tome što su konkretno učinili "već su počeli govoriti o vjeronauku u školama, o glasanju Hrvata izvan domovine, o legalizaciji lakih droga i bunike".

"I u tom bunilu nestaju", poručuje Milanović pozivajući sve aktere političke scene na društvenu odgovornost kada odlaze među ljude i s političkih pozornica šalju poruke koje na nešto navode.

"Oni koji manipuliraju tim oruđem i koji ga zlorabe nisu dobri političari a prije svega ne govore istinu", ustvrdio je predsjednik SDP-a, nazvavši političke protivnike "ponavljačima" jer pričaju isto što i 2007., a "sdp-eovce" odlikašima koji će pobijediti na lokalnim izborima.

Zauzeo se za unaprijed utvrđene kriterije i pravila za dodjelu sredstava iz državnoga proračuna jedinicama lokalne samouprave, a ne da se ona "raspodjeljuju kao što Djed mraz raspodjeljuje pred Božić ili Novu godinu".

"To je temeljena dilema i osnova za postizanje novog društvenog i nacionalnog dogovora u Hrvatskoj. Da se pomire dva važna cilja: stabilna, jedinstvena Hrvatska koja djeluje i funkcionira i s druge strane uspješne i napredne, što je moguće više samostalne regije, zaključio je Milanović.