gotov sastanak

'Približavamo se rješavanju problema štrajka u školama, u ponedjeljak veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića'

22.11.2019 u 18:57

Bionic
Reading

Predstavnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec i tajnica Sindikata hrvatskih učitelja dali su izjave nakon konzultacija u Vladi.

"Danas je konačno održan jedan kvalitetan sastanak s predstavnicima Vlade. Trajao je dosta dugo. Približavamo se rješavanju problema. Sastanci će se nastaviti. Očekujemo da će se idući tjedan doći do rješenja", kazao je za N1 Televiziju Mihalinec nakon sastanka.

Predstavnici sindikata, tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan i šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec u 14.30 u Vladi su se sastali s predstojnikom ureda premijera Zvonimirom Frkom Petešićem, posebnim savjetnikom premijera Zvonkom Kusićem i po jednim predstavnikom iz Ministarstva znanosti i Ministarstva rada, ali ne i s ministrima. Sastanak je potrajao do gotovo 19 sati.

  • +8
Premijer Andrej Plenković ispred prosvjednika Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan nakon sastanka rekla je da se štrajk, sve aktivnosti nastavljaju, a njima je samo drago da su ''napokon pozvani na razgovor, da smo napokon pričali, da su se davali argumenti, jedna i druga strana''.

"I eto, mi se nadamo da ćemo uspjeti održati još koji sastanak s predstavnicima Vlade", rekla je.

Na pitanje znači li to da su koeficijenti konačno na stolu, Tuškan je rekla da ništa nije bilo na stolu.

"Pričalo se čisto o argumentacijama jedne i druge strane, prolazilo se od 1996. nadalje. Tako da evo puno se pričalo, a mi smo sretni što je dijaloga bilo. Nema nikakve ponude samo smo dogovorili da se nadamo da ćemo imati sastanaka i da ćemo probati riješiti ovaj problem", rekla je Tuškan.

"Nadamo se da nismo ovaj puta naivni kao što smo bili", dodao je Mihalinec.

Upitani znači li to da do kraja sljedećeg tjedna štrajkaju, Tuškan je rekla da se štrajkaške aktivnosti nastavljaju dalje, prosvjed u ponedjeljak u 12.05. na Trgu bana Jelačića normalno ide, kako je i predviđeno.

"Mi smo samo zadovoljni zato što prvi puta razgovaramo. Danas je 30. dan (štrajka) i mi praktički prvi put razgovaramo", istaknula je Tuškan.