SNAŽNA EKSPLOZIJA ISPOD BAGERA

Pri čišćenju kanala aktivirao bombu

01.12.2010 u 16:16

Bionic
Reading

Radnik koji je danas čistio odvodni kanal u Bukovlju kod Slavonskog Broda pukom je srećom prošao bez ozljeda nakon što je oko 11 sati ispod stroja kojim je upravljao eksplodirala bomba

Na mjesto događaja odmah su upućeni policajci koji su uz nazočnost policijskih službenika protueksplozijske zaštite obavili očevid. Utvrđeno je da je prilikom košnje, odnosno usitnjavanja granja i niskog raslinja oko odvodnog kanala uz cestu u Bukovlju, bager kojim je upravljao 40-godišnjak, aktivirao odbačenu ručnu bombu M-75. Od siline detonacije, puklo je vjetrobransko staklo na bageru, no srećom, 40-godišnji je radnik pritom prošao bez ozljeda.

U suradnji s Državnim odvjetništvom policija protiv nepoznatog počinitelja, koji je na ovako neodgovoran način odbacio bombu u šipražje, podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te nastavlja potragu za počiniteljem.

Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić, ponovo apelira na građane da budu savjesni i odgovorni, te da ne odbacuju oružje u niska raslinja uz ceste, na javne ili privatne površine, već da svo oružje koje ilegalno posjeduju dragovoljno predaju policiji, kako ne bi došlo do stradavanja građana.

Potrebno je samo nazvati broj 192 i policija će doći i na siguran način preuzeti oružje. Obzirom da se radi o dragovoljnoj predaji, svaki građanin koji na takav način preda policiji oružje, neće biti kažnjen, jer to jamče odredbe Zakona o oružju.