hitan postupak

Prgomet o GUP-u: Ako većina prihvati, a vjerojatno hoće, to će biti točka dnevnog reda 9. prosinca

26.11.2019 u 19:06

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) potvrdio je u utorak Hini da će se na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP) predložiti po hitnom postupku na dnevni red sjednice Gradske skupštine 9. prosinca

"O tome će se glasovati na sjednici Gradske skupštine i ako većina to prihvati, a vjerojatno hoće, to će biti jedna od točaka dnevnog reda sjednice 9. prosinca", izjavio je Prgomet.

Napomenuo je kako to znači da neće sazivati posebnu sjednicu Gradske skupštine, jer bi ona bila oko Božića i dodatno bi ih koštala oko 300.000 kuna.

Ako će zastupnici podnijeti amandmane na predložene izmjene i Gradska skupština ih prihvati, o GUP-u se neće glasovati na sjednici 9. prosinca, jer će amandmani ići na očitovanje u Ministarstvo graditeljstva. O GUP-u će se u tom slučaju glasovati nakon što stigne očitovanje Ministarstva.

"Vrlo je vjerojatno da će izmjene GUP-a još jedanput biti na dnevnom redu skupštinske sjednice", ocijenio je Prgomet dodavši kako su amandmane već najavili i oporba i vladajući.

Upitan za stajalište HDZ-a o izmjenama GUP-a, Prgomet je rekao da će Gradski odbor HDZ-a donijeti odluku nakon što početkom idućeg tjedna održi tematsku sjednicu o GUP-u, na kojoj će sudjelovati i stručnjaci.