SRETAN MEĐU ŽIVIMA

Preživio dvije avionske nesreće u tjedan dana

02.03.2009 u 14:25

Bionic
Reading

Nizozemac Rob de Knecht dugo će se sjećati kraja veljače 2009. godine, kada je preživio dvije zrakoplovne nesreće - prvu na aerodromu u Istanbulu i potom pad zrakoplova turske kompanije Turkish Airlines kod aerodroma Schipol u Amsterdamu

Sretni Knecht prošao je samo s četiri slomljena rebra, što mu znatno otežava hodanje. Presretan je, međutim, što je još uvijek među živima.

Prvi nemio događaj zbio se 19. veljače kada je zrakoplov kojim je putovao za Irak prilikom slijetanja u Istanbulu skliznuo s piste i udario u aerodromsku svjetiljku.

Nekoliko dana kasnije, 25. veljače, uslijedio je daleko strašniji događaj, kada se Boeing 730-800 Turkish Airlinesa na liniji Istanbul - Amsterdam srušio na tri kilometra od aerodroma u Amsterdamu.

De Knecht se sjeća da je čuo kapetana kako obavještava posadu o slijetanju, koje će uslijediti neočekivano brzo.

Nekoliko sekundi nakon toga De Knecht se s ostalim preživjelima našao u ledenoj tišini uništenog aviona prikovanog za zemlju, u koji je kroz raskomadani trup dopirala dnevna svjetlost. Sve se odigralo u trenu.

Izvlačeći se iz Boeingove olupine, De Kneht nije odolio i napravio je dvije fotografije. 'Bez fotografije, nitko mi neće vjerovati', pomislio je.

Liječnici su mu dijagnosticirali četiri slomljena rebra, no on im je rekao da su mu rebra bila slomljena i prije nesreće jer nije htio da ga zadrže u bolnici.