UDAR PIJANE VOZAČICE

Preživio Afganistan, pa stradao u Zagrebu

17.03.2010 u 20:34

Bionic
Reading

Satnik Marko Pavković preživio je užase Afganistana da bi ga samo par sati nakon povratka u Hrvatsku pokosila pijana vozačica te izgubio obje noge

Pavković se, naime, u utorak vratio iz afganistanskog grada Mazar-i-Sharifa, gdje je bio zamjenik zapovjednika snaga sigurnosti u mirovnoj misiji ISAF-a, piše Večernji.hr.

Nesretnog Pavkovića, dok je mijenjao gumu na automobilu, Hyundaijem je udarila pijana Bernardina Petrović, profesorica na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Ozljede koje mu je nanijela bile su toliko teške da su mu liječnici morali amputirati obje potkoljenice. Iako je Pavković upalio sva četiri žmigavca dok je mijenjao gumu, vozačica ga nije primijetila na kolniku.

Ne samo da ga nije primijetila, nego ga je, nakon što ga je udarila, gurala pred sobom te se na kraju, zajedno s nesretnim čovjekom, zabila u njegov parkirani Golf. Vatrogasci su morali rezati lim da bi ga zdrobljenih nogu uspjeli iščupati između vozila. Da nije u kratkom vremenskom roku prebačen u bolnicu, Pavković bi vjerojatno usred noći na cesti iskrvario.

Bernardini Petrović izmjereno je 1,84 promila. Uhićena je i kazneno prijavljena zbog izazivanja prometne nesreće. Sud joj je izrekao 20 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom. Vozačka joj je oduzeta te izrečena kazna od 60 dana zatvora. Kazna se neće izvršiti ako u godinu dana ne počini novi prekršaj.