SLAVONSKI BROD

Prevaranti vrebaju starce

21.05.2010 u 14:57

Bionic
Reading

Dvojica nepoznatih prevaranata iskoristila su naivnost 87-godišnjeg starca iz Slavonskog Broda te su mu u tren oka 'izvukla' ušteđevinu

Očito iskusni u procjeni i pronalaženju lakih žrtava, prevaranti su jučer, oko 10 sati i 30 minuta, prišli starcu u ulici P. Krešimira IV, a potom mu ponudili da od njih kupi, kako su mu rekli, skupocjeni zlatni sat. Naivni je starac odmah zagrizao mamac prevaranata koji su ga uvjerili kako sat, za koji traže 'samo' 30.000 kuna, zapravo vrijedi mnogo više te je bez razmišljanja za ručni sat marke Mahdi Persia izbrojio iznos koji je zasigurno njegova godišnja mirovina.

U nadi da je dobro trgovao, starac je odmah sat odnio na procjenu, gdje se neugodno iznenadio saznavši da sat nije zlatan te da je potpuno bezvrijedan. Prevarante je odmah prijavio policiji koja za njima intenzivno traga.

Slična se prevara, čija je žrtva također starija osoba, jučer dogodila i u Prekopakri, u Požeško-slavonskoj županiji. Nešto prije 10 sati na vrata 77-godišnje umirovljenice, pokucala je žena koja joj je na prodaju ponudila posteljinu. Umirovljenici se posteljina svidjela te je otišla u kuću po novac, no čim se pojavila na vratima, prevarantica joj je iz ruke otela 7.500 kuna, nakon čega je, pred očima zaprepaštene starice, odjurila u crvenoj Škodi Octaviji krapinskih registracijskih oznaka. Policijski službenici tragaju za prevaranticom koju je umirovljenica opisala kao ženu jače tjelesne građa i plave kose.