MALOLJETNIK IZ UTRINA

Preuzeo krivnju za smrt pa se predomislio

17.08.2009 u 08:58

Bionic
Reading

Sead S. (59) u siječnju je naletio na pješaka, koji je kasnije preminuo. Kako bi spasio oca, sin S. S. (17) priznao je njegov zločin. Otac mi je šapnuo: 'Ti si maloljetan, tebi neće ništa, a mene bi strpali u zatvor’, kazao je S. S. (17) iz zagrebačkog naselja Utrine

ZAGREB - Njemu na Općinskom kaznenom sudu za maloljetnike u Zagrebu sude za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Za zločin koji nije počinio prijeti mu i do pet godina zatvora. Mladić je policiji ispričao da je krajem siječnja udario pješaka u Sloboštini, kako bi spasio oca Seada S. (59) od progona, pišu 24 sata.

Sead, inače državljanin BiH, vozio je crveni Ford Escort Avenijom Većeslava Holjevca. Na križanju s Nežićevom ulicom na zebri udario je Josipa Radolovića (71) i pobjegao. Pješaka su s teškim ozljedama prevezli u bolnicu, gdje je umro tri dana poslije.

Mladić je u to vrijeme bio kod kuće s majkom D. Š. i dvoje prijatelja. Majka se sjeća da je Sead došao kući izvan sebe. Nazvao je sina i tražio ga da siđe. Dok je Sead razgovarao sa sinom, pred zgradu su stigli policajci. Kazao im je da je tati ukrao ključeve i da je on vozio.

Nakon što je Sead u ožujku dobio treći srčani udar i preminuo, obitelj je odlučila otkriti istinu. Majka kaže da neće dopustiti da joj dijete završi u zatvoru za nešto što nije učinilo.