totalna suprotnost kuščeviću

Prethodnik mu je bio jedan od najbogatijih članova Vlade, a evo što je novi ministar uprave stavio u imovinsku karticu

20.08.2019 u 14:50

Bionic
Reading

Dok je njegov prethodnik bio jedan od najbogatijih ministara te ni sam nije mogao pobrojati sve svoje nekretnine, novi ministar uprave Ivan Malenica tih problema ne bi trebao imati. Pokazuje to njegova imovinska kartica objavljena prije nekoliko dana

Prema imovinskoj kartici, ovaj 34-godišnji bivši dekan Veleučilišta u Šibeniku na funkciji ministra zarađivat će 17,5 tisuća kuna neto mjesečno.

Uz plaću supruge koja radi u Bikaracu - Centru za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije - možda zarade dovoljno da kupe koju nekretninu.

Naime, prema imovinskoj kartici novog ministra uprave Ivana Malenice, on i supruga u vlasništvu nemaju nijednu nekretninu. Od pokretnina vlasnici su dva automobila - VW Passata iz 2018. vrijednog 165 tisuća kuna, koji glasi na Malenicu, te VW Pola iz 2010., procijenjenog na 40 tisuća kuna, koji glasi na suprugu. Oba automobila bračni su drugovi kupili od plaće i uz pomoć kredita.

  • +3
Ivan Malenica Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Malenica je, uz to, vlasnik čamca iz 2008. vrijednog 25 tisuća kuna.

Vlasnik je i 36 dionica HT-a, a uz to ima ušteđenih 10 tisuća eura.

Od članstva u nekim drugim organizacijama, Malenica u kartici navodi da je član Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika 'Biskup Srećko Badurina', Udruge narodnog zdravlja 'Andrija Štampar' te Lovačkog društva 'Vuk Perković'.