ODVJETNIK MIKULIČIĆ

Presude Gotovini, Čermaku i Markaču u travnju

30.11.2010 u 14:47

Bionic
Reading

Odvjetnik Mladena Markača Goran Mikuličić izjavio je u utorak da bi haška presuda trojici hrvatskih generala optuženima za zločine u Oluji mogla biti donesena u travnju i očekuje da bi se to moglo potvrditi na današnjem sastanku branitelja optuženih i predstavnika sudskog vijeća Haškog suda u Den Haagu

'To je neformalni sastanak na kojem očekujemo potvrdu onoga što nam je rečeno, da će presuda biti donesena u travnju', rekao je Mikuličić u telefonskom razgovoru za Hinu.

Mikuličić ističe da se očekivana potvrda o izricanju presude u travnju na današnjem sastanku ne može smatrati službenom i dodaje da je određivanje datuma izricanja presude u isključivoj ovlasti sudskog vijeća.

Riječ je o neformalnim konzultacijama predstavnika sudskog vijeća u predmetu 'Gotovina, Čermak i Markač' i branitelja optuženih generala koje optužnica tereti za zločine nad lokalnim srpskim stanovništvom tijekom i nakon Oluje u ljeto 1995.

Suđenje Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču završilo je u rujnu, nakon čega je predsjednik Haškog suda Patrick Lipton Robinson najavio da će presuda biti donesena u prosincu ove godine. Kao razlog odgode izricanja presude mediji prenose zauzetost predsjedavajućeg sudskog vijeća Alphonsa Oriea i sutkinje Elisabeth Gwaunza drugim predmetima koji se vode na Haškom sudu.