STUDENT IZ CEROVCA

Prestao pušiti i osvojio 10.000 kuna

04.01.2012 u 12:44

Bionic
Reading

Tomislav Begić, student iz Cerovca pobijedio je i osvojio deset tisuća kuna u devetoj javnozdravstvenoj akciji 'Prestani pušiti i pobijedi' koju su organizirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i tvrtka Johnson & Johnson

Od 5.496 pušača koji su se prijavili na natječaj, Begić je izvučen kao pobjednik, ali prije nego li je izvučen iz bubnja morao proći biokemijski test kojim se utvrdilo da četiri tjedna u nizu nije zapalio cigaretu.

'Pušač sam od trinaeste godine. Počeo sam s cigaretom dnevno, a na kraju sam završio na dvije kutije. U tri navrata sam pokušavao prestati pušiti, a nagrada na natječaju bila mi je dovoljan motiv da prestanem s pušenjem. Bio sam u iskušenju da zapalim posebno uz kavu, ali sam izdržao', kazao je Begić koji iza sebe ima devetogodišnji pušački staž.

Vera Kralj, voditeljica službe za epidemiologiju kroničnih bolesti HZJZ-a navela je kako je među prijavljenima bilo 51 posto žena i 48 posto muškaraca te kako je najviše prijavljenih bilo iz Zagreba.

'Iako je samo Tomislav osvojio nagradu, zapravo su svi pobjednici jer su prestali pušiti barem mjesec dana. Ovo je do sada bio najmasovniji odaziv na akciju', kazala je Kralj podsjetivši da je akcija krenula 1996. i tada je bilo samo tristo prijavljenih.