'VLADO, ODLAZI'

Preporod pozvao članove da sudjeluju u prosvjedima

23.03.2011 u 15:59

Bionic
Reading

Puna tri tjedna svjedočimo činjenici da nezadovoljan narod ustrajno izlazi na ulice i iskazuje nezadovoljstvo. Često se u medijima čuje da prosvjednici ne znaju što hoće, no oni jasno znaju što hoće i što neće, njihov je temeljni zahtjev 'Vlado, odlazi', kazao je danas u Rijeci Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod te istakao kako se na prosvjedima sve češće čuju pitanja - što čekaju sindikalisti, zašto ne prosvjeduju s narodom?

'U prosvjedima su mnogi sindikalni članovi, a distanciraju se oni koji predvode sindikalne središnjice. Što prosvjednici konkretno zamjeraju sindikatima? Neuspješan ishod prikupljanja više od 700 tisuća potpisa zbog najavljenih izmjena Zakona o radu, izbjegavanje provedbe izjašnjavanja članstva o generalnom štrajku, povratak u Gospodarsko-socijalno vijeće u vrijeme zahuktavanja prosvjeda, 128 zahtjeva i prijedloga upućenih Vladi i suzdržanost prema sudjelovanju u prosvjedima', kazao je Stipić objasnivši kako narod takvo ponašanje prepoznaje kao pristranost, jer razmišljaju 'ili si na prosvjedima ili si uz aktualnu vlast'.

Srećom, dodao je Stipić, nisu u svim sindikatima prvo čekali da se o prosvjedima oglase njihove središnjice.

'Pojedine sindikalne organizacije odlučile su pozvati svoje povjerenike i članove na prosvjedne skupove. Zasad se radi o sedam sindikata, a u idućih nekoliko dana očekuje se da će svoje povjerenike i članove na prosvjede pozvati još nekoliko važnih sindikata. Interes sindikata za prosvjede osobito se pojačao nakon priopćenja sindikalnih središnjica kojima se članstvu priopćava odluka o daljnjoj suzdržanosti. Zanimljivo je da su se sindikalne središnjice, koje se teško oko ičega mogu dogovoriti, učas dogovorile o suzdržanosti od prosvjeda', primijetio je Stipić i javno pozvao svoje povjerenike i članove da sudjeluju u prosvjedima.

'Nama je mjesto s nezadovoljnim narodom ove zemlje, moramo paziti da ne izgubimo obraz jer nakon ovih prosvjeda ništa u Hrvatskoj više neće biti isto, to moraju imati na pameti oni koji dođu na vlast', zaključio je Stipić.