TERITORIJALNI REUSTROJ

Prepolovljuje se broj policijskih uprava?

Bionic
Reading

Gospodarska kriza, koja svakim danom uzima sve više maha, po svoj će prilici ubrzati proces uspostavljanja novog teritorijalnog ustroja države, u smislu reduciranja prekobrojne, hipertrofirane administracije sa 429 općina, 127 gradova i 21 županijom

ZAGREB - Je li na redu i ukidanje pojedinih policijskih uprava? Pouzdane informacije, naime, govore da bi od sadašnjih 20, broj uprava mogao biti sveden na 8-10, zbog racionalizacije troškova, piše Slobodna Dalmacija.

Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije, potvrdio je da se radi na reorganizaciji službe.

'MUP je formirao skupinu stručnjaka koja priprema prijedlog preustroja policije, a hoće li biti manje uprava i koliko, to ovog trenutka ne mogu reći. Novi ustroj nije u izravnoj vezi s novom teritorijalno-administrativnom podjelom Hrvatske na mogućih pet regija. Možda bude optimalno rješenje i pet policijskih uprava, ali radna skupina se ne rukovodi time, nego statističkim pokazateljima stanja sigurnosti, s time da reorganizacija ne smije smanjiti razinu policijske usluge', pojasnio je Borovec.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je u Dubrovniku, prilikom predstavljanja novog načelnika dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Tonćija Glumca i njegova zamjenika Tonćija Radibratovića, na novinarsko pitanje o mogućem smanjenju policijskih uprava u Hrvatskoj, Karamarko je odgovorio da je o tome prerano govoriti.