HULIGANSKI NAPAD

Premlatili ih jer su govorili dalmatinskim naglaskom

Bionic
Reading

Trojicu studenata iz Dalmacije u subotu u 3 ujutro na zagrebačkoj Jarunskoj cesti brutalno je premlatila skupina huligana. Jedan je teško ozljeđen a spasila ga je prijateljica Zagrepčanka koja se bacila na njega kako bi ga onesvještenog zaštitila od udaraca

'Kaj je, tovari? Kaj radite tu? Derbi? Idete li na sutrašnji derbi, pi..e tovarske?', izvikivala je skupina nasilnih huligana u subotu u gluho doba noći na zagrebačkoj Jarunskoj cesti dok su, ničim izazvani, brutalno mlatili trojicu studenata Dalmatinaca na očigled njihove zagrebačke prijateljice, ne bi li im tako pokvarili dobro raspoloženje koje su netom prikupili na koncertu Magazina u obližnjem klubu Roko & Akademija, piše Slobodna Dalmacija.

Posljedica obračuna u tri sata ujutro teške su ozljede − prijelom ključne kosti s pomakom koji je zadobio Šibenčanin J. M. (23), dok su njegovi prijatelji, Makaranin M. M. (24) i Splićanin I. S. (23), prošli s lakšim ozljedama. Prava drama odvijala se pred očima njihove prijateljice Zagrepčanke I. P. B. (22) koja je u jednom trenutku svojim tijelom prekrila onesviještenog Šibenčanina i preklinjala napadače da ga ne tuku.

Južnjake koji su, kao još nekolicina Dalmatinaca, u posljednje vrijeme na vlastitoj koži osjetili netrpeljivost huligana taksist je odvezao u Kliniku za traumatologiju, gdje su se liječnici, vidjevši ih krvave, izobličene i s vidljivim prijelomima, uhvatili za glavu i brzo prionuli na sanaciju ozljeda.

'Nema drugog razloga napada osim činjenice da smo Dalmatinci. Kao da je bila postavljena sačekuša... tko prvi naiđe s naglaskom', navali!', kaže jedan od napadnutih.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE