SRAMOTA U LJUBUŠKOM!

Premlaćivanje Štefice Galić policija označila 'tučom'?!

Bionic
Reading

Sinoć je u Ljubuškom fizički napadnuta supruga Nedeljka Galića, Štefica, glavna urednica portala Tačno.net. Šteficu Galić je nešto iza 22 sata, dok je šetala rutom od svoje kuće do samostana na Humcu, presrela grupa ljudi i pretukla je. Kako su za Radio Slobodnu Europu kazali u redakciji portala Tačno.net, presrelo ju je više osoba, a tukle dvije, od kojih je jedna žena. Policija u Ljubuškom svrstala se na stranu napadača koji su pretukli Šteficu Galić. Premlaćivanje od strane Verice Dedić su, naime, proglasili – tučom. Portal Tačno.net poziva Federalni MUP da se hitno uključi u istragu

'Bila je to klasična sačekuša. Znali su točno kuda će naići, a dok su je tukli, citirali su navode iz teksta izvjesnog Ivana Filipčića, nedavno objavljenog na portalu Poskok.info. Filipčić u tekstu Nedeljka Galića naziva 'malim beznačajnim čaršijskim fotografom i sitnim doušnikom'', ispričao je Amer Bahtijar, član redakcije portala Tačno.net.

Prosvjed 'mirnih' Ljubušaka koju za svoju istinu ne prezaju ni od grupnog batinanja žene

Štefica je nakon napada zatražila medicinsku pomoć te je cijeli događaj prijavila policiji.

'U totalnom su šoku i Štefica i njezina djeca. Dvadeset godina doživljavaju razne strahote, a sad je sve kulminiralo fizičkim napadom', kaže Bahtijar, dodajući da su, osim spomenutog teksta, brojni ljubuški i hercegovački portali posljednjih dana izrekli mnoge laži na račun Nedeljka i Štefice, jezikom mržnje.

Podsjetimo, Štefica je supruga pokojnog Nedeljka Galića, Ljubušaka koji je ove godine posthumni dobitnik nagrade Duško Kondor za građansku hrabrost. Nedeljko je, tijekom 1993. godine, pomagao svojim sugrađanima Bošnjacima da napuste Ljubuški i izbjegnu strahote HVO-a, a među njima i logor Helidrom. Svih godina nakon rata susretali su se s osudom Ljubušaka zbog toga, a sve je kulminiralo u ponedjeljak, kada je u općinskoj vijećnici Ljubuškog prikazan film o Neđi Galiću, 'Neđo od Ljubuškog', autorice Svetlane Broz.

Udruge proizašle iz Domovinskog rata protestirale su zbog prikazivanja filma. Prije projekcije filma na portalima se pojavio tekst u kojem se građane Ljubuškog pita: 'Dragi Ljubušaci, zar ćemo pustiti ljude koji očito mrze hrvatsku zastavu da ovo održe?!', poslije čega su uslijedile prijetnje telefonom, kako je to Štefica Galić potvrdila za Radio Slobodnu Europu prije dva dana.

Sama projekcija filma održana je, ali uz jako policijsko osiguranje, dok je grupa hrvatskih desničara ispred ulaza u dvoranu psovala i vrijeđala one koji su došli na projekciju. Nakon toga je uslijedila kampanja po lokalnim portalima protiv Nedeljka Galića i njegove obitelji.

Nedeljko Galić je zbog svojih dobrih djela posthumno dobio nagradu Duško Kondor za građansku hrabrost.

'Neđo od Ljubuškog'