u 65. godini

Preminuo Vedran Dragičević, bivši predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata

06.01.2021 u 21:05

Bionic
Reading

U 65. godini života preminuo je bivši predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Vedran Dragičević

U prvim danima 2021. godine stigla je tužna vijest o preranom odlasku Vedrana Dragičevića, poznatog po svom predanom sindikalnom angažmanu, piše Slobodna Dalmacija.

'Iznenada, u 65. godini života napustio nas je kolega, bivši predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Vedran Dragičević', objavili su iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), kao i iz Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata u kojem je funkciju predsjednika obnašao od 2010. do 2018.

Vedran Dragičević Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dragičević je sindikalnu karijeru započeo u brodogradilištu Brodosplit, gdje je bio i glavni sindikalni povjerenik SMH-IS-a. Prije nego što je izabran za predsjednika SMH-IS-a, obnašao je funkciju regionalnog povjerenika SMH-IS-a Regije Dalmacija. Bio je i potpredsjednik SSSH za koordinaciju sa sindikatima iz sektora gospodarstva.

'Osim u Hrvatskoj, bio je cijenjen i u međunarodnom sindikalnom pokretu, čemu svjedoči i njegov izbor za potpredsjednika IndustriALL-a za jugoistočnu Europu. Svima će nam nedostajati', poručuju kolege i prijatelji Vedrana Dragičevića uz iskrenu sućut obitelji.

Posljednji ispraćaj bit će u četvrtak, 7. siječnja u 13.15 sati na splitskom Gradskom groblju Lovrinac, izvijestila je Slobodna Dalmacija.