tužna vijest

Preminuo novinar i urednik Miroslav Zadro

03.10.2022 u 17:35

Bionic
Reading

U pedeset trećoj godini života nakon kratke i teške bolesti umro je bivši dugogodišnji novinar i urednik u informativnom programu Hrvatskoga radija Miroslav Zadro, priopćio je HND

Zadro je na Hrvatskom radiju proveo najveći dio svoje karijere, gdje je vodio i uređivao emisije “Puls javnosti”, “Intervju tjedna” te kontakt-program “U mreži prvoga”.

Zadro je nakon srednje škole upisao komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a poslije odsluženja vojnog roka, godinu je dana putovao po svijetu, da bi se po povratku prebacio na studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti.

U novinarskom smislu velik utjecaj na njega imali su prilozi Gorana Milića u nekadašnjoj emisiji "Od našeg dopisnika". Zadro je bio komunikativna i otvorena osoba s vrlo izraženim osjećajem za novinarstvo. Osim u privatnom životu, duhovit i ležeran stil Miroslav Zadro nastojao je unijeti i u svoje radijske emisije za koje je govorio da su katkad na granici stila Montyja Pythona, a nisu lišene ni političke filozofije, piše HND.

Kritičar Novog lista Siniša Pavić usporedio je Zadru s legendarnim Daveom Alenom koji "prosipa sentence i mudrolije s visoka, ali lovi crvenu lampice po studiju, a ako je ulovi, imat će šanse". Tijekom svoje novinarske karijere Miroslav Zadro bio je i član Hrvatskog novinarskog društva.