u petak je bila u školi

Preminula splitska maturantica: Velika tuga u školi, njen razred poslan u samoizolaciju

26.10.2020 u 09:30

Bionic
Reading

U splitskom KBC-u u subotu je umrla 17-godišnja djevojka, učenica Ekonomsko-upravne škole, koja je uz zarazu koronavirusom imala druge respiratorne probleme, a koju liječnici nisu uspjeli reanimirati

Neslužbeno se doznaje da je djevojci pozlilo u subotu dok se s obitelji nalazila u kući nedaleko Splita, zbog čega su ukućani pozvali Hitnu pomoć.

Pružena joj je prva pomoć u tamošnjem Domu zdravlja, nakon čega je prevezena u KBC Split gdje je liječnici nisu uspjeli spasiti. Testiranjem je utvrđeno da je bila pozitivna na covid-19, a prethodno je imala respiratorne probleme prije svega zbog astme. Točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom koja bi trebala biti provedena u splitskom KBC-u.

Kako saznaje Dalmatinski portal, još u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali, nažalost, mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.

- Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći...- shrvan govori medicinski djelatnik.

  • +2
Split: Velike gužve na testiranje na covid-19 Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Ravnateljica ove obrazovne institucije Neda Bartulin nam je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

- Iz klupe na groblje - u suzama su nam kazali u Ekonomskoj školi.