ŽALOPOJKA GRADONAČELNIKA VRGORCA

'Premijeru, znate što rade vaši ministri? Ignoriraju me'

01.10.2012 u 15:46

Bionic
Reading

'Premijeru, znate li što vam dužnosnici rade na terenu?', upitao je danas na press konferenciji gradonačelnik Vrgorca Borislav Matković, oštro kritizirajući pojedine ministre (zdravstva, obrazovanja i uprave) koji su posjetiti Vrgorac, a pritom se ne javiti tamošnjem gradonačelniku. Stoga smatra da prozvani dobro ne obavljaju svoj posao, jer su - smatra Matković - zbog predstojećih lokalnih izbora podredili javne interese stranačkima

Matković je iznimno ljut na ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koji je iz Dubrovnika poručio da se vrgoračka vlast bavi politiziranjem, a ne rješavanjem problema prijevoza učenika, o čemu se gotovo svakodnevno razgovaraju gradske i županijske vlasti. Po Matkoviću, ministar Jovanović ničim ne pomaže, pa ni javnim istupima, nego upravo on politizira, kao i kolega mu ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je nenajavljen došao u Vrgorac i obišao tamošnji Dom zdravlja, kako bi se uvjerio kako funkcionira tamošnja radiologija. A pritom se nikome u Vrgorcu nije javio niti najavio, osim svom stranačkom kolegi Bobancu koji je s njim obilazio Odjel radiologije.

Mjesecima već gledamo kako čelni ljudi ministarstva hodočaste u Vrgorac bez najave izabranoj gradskoj vlasti, rekao je Matković, naglasivši da je njega narod tri puta za redom izabrao za gradonačelnika.

Siniša Hajdaš Dončić ne želi nas primiti, niti odgovoriti na naše dopise, a uprava HAC-a nas ignorira po pitanju vrgoračke zaobilaznice te brze ceste Ravča - Drvenik. Istodobno ministar obilazi gradilište autoceste u Vrgorcu u pratnji čelnika SDP-a Vrgorac. Ministar uprave Arsen Bauk je bio u Vrgorcu na tribini u organizaciji lokalnih novina na temu rješavanja problema s fiktivnim biračima koji je posebno izražen na vrgoračkom području. Bauk je došao na tribinu, ni on se, zamjera mu Matković, nije najavio gradskim vlastima.

Shvaćamo SDP-ovu potrebu za ulazak u kampanju za lokalne izbore, ali premijer Milanović mora shvatiti da su njegovi ministri javni dužnosnici.

Do izbora je još dugo, a problemi s kojima se suočavaju naši školarci, liječnici i građani su svakodnevni, rekao je Matković. Istaknuo je kako na sreću postoje i ministri poput Ranka Ostojića, koji je ove zime pokazao solidarnost u najtežim trenucima za Vrgorac i njegove stanovnike kad je snijeg blokirao grad i cijelu krajinu.