ŠTO DALJE OD BRAĆE DROBAC

Premijerka traži stan u centru Zagreba

20.11.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor preko svojih prijatelja traži stan u središtu Zagreba u koji bi se preselila iz Ravnica. Kako doznaje Večernji list, na taj potez odlučila se nakon brojnih dobronamjernih savjeta prijatelja da u utrku za još jedan premijerski mandat mora krenuti bez 'hipoteke' stana u Šeferovoj 4, gdje su živjela braća Drobac

Afera Drobac

Podsjetimo, jedan od braće se ubio, skočivši sa zgrade, a drugi, Momir, živi u teškim uvjetima u manjem zamjenskom stanu u Ivanićgradskoj. O načinu na koji je premijerka došla do tog stana prvi je put 2005. godine u predsjedničkoj kampanji upozorio njezin protukandidat Stipe Mesić. Budući da je tada pretrpjela velike neugodnosti i političku štetu koja se odrazila na izborni rezultat, njezini prijatelji joj sugeriraju da se riješi tog stana.

Premijerka se navodno zainteresirala za stan površine nešto veće od sto metara četvornih u zgradi u Petrinjskoj 9. Više novinara vidjelo ju je kako prije nešto više od mjesec dana ulazi u spomenutu zgradu. No zakasnila je: novi vlasnici stana uplatili su kaparu i nisu željeli odustati od kupnje bez obzira što je za njega bila zagrijana i premijerka.

Martina Banić demantirala je informaciju o premijerkinoj namjeri da kupi stan u Petrinjskoj 9. Glasnogovornica Banić kazala je da ga neće kupiti, jer s trenutačnim primanjima ne može preuzeti otplatu takvog stana.

Večernjak misli da preseljenje u novi stan ne bi trebao biti veći financijski problem za premijerku, jer bi za stan u Šeferovoj ulici 4 mogla dobiti između 160.000 i 196.000 eura. Cijene stanova u zgradi u Petrinjskoj 9 kreću se od 2.500 do 2.900 eura po kvadratu. Kad bi premijerka doista odlučila kupiti stan od 100 metara četvornih u središtu grada, morala bi prodati stari na Ravnicama i doplatiti oko 80 do 90 tisuća eura.

Stan u centru grada olakšao bi posao i premijerkinom osiguranju koje ima problema i s njom i sa svim bivšim premijerima zbog toga što Hrvatska nema rezidenciju predviđenu za obnašatelja te funkcije.

U Petrinjskoj 9 stanuje i kćerka ministrice Marine Matulović Dropulić. Večernjakov izvor tvrdi da su upravo ministrica Matulović Dropulić i bivši premijer Nikica Valentić bili Kosoričini 'emisari'. Valentić pak demantira da ga je premijerka zvala zbog stana u Petrinjskoj, čiji su bivši vlasnici njegovi dobri znanci.